Varningsskyltar

Varningsskyltar

På Skyltdax erbjuder vi ett brett sortiment av varningsskyltar för märkning av olika sorters risker, faror och hinder i närområdet i allt från industriell till offentlig miljö. Skyltarna informerar om befintliga faror och uppmanar till försiktighet i syfte att undvika skador på personer och utrustning, på ett lättförståeligt sätt.

Hos oss kan du beställa varningsskyltar som omfattar alla typer av områden och risker, såsom risker inom el, biologisk fara, magnetism, strålning etcetera. Vi har ett komplett sortiment av varningsskyltar i olika former, storlekar och material som gör olika miljöer säkrare.

Välkommen att kontakta oss för personlig service.

varningsskylt

Beställ och skapa varningsskyltar till arbetsplatsen, hemmet, företaget, skolan eller föreningen

Varningsskyltar är till för att varna för fara eller möjliga konsekvenser vid en viss handling. Det finns regler kring att utrustning som kan medföra en särskild fara måste märkas upp med en varningsskylt. Det finns även tillfällen då behovet av varningsskylt är stort trots att lagen inte kräver att det måste finnas en varningsskylt.

Oavsett behov kan du skapa varningsskyltar hos oss på Skyltdax med valfritt budskap och design. För att få bäst effekt bör skylten utformas för att förmedla det varnande budskapet både i text, form och färg.

Relaterade skyltar:

Skyltar i andra material och områden:

Vi skapar och erbjuder skyltar i olika material, färger, motiv och storlekar till företag, föreningar och privatpersoner

Designa din egen parkeringsskylt

Du kan enkelt utforma din önskade parkeringsskylt på vår hemsida, där du väljer storlek, form, material, färg, budskap och fästanordning. Du kan även kontakta oss för att beställa så hjälper vi dig genom hela processen.

Vi tillverkar skyltar av hög kvalitet för alla miljöer

Kvalitet är ett av våra ledord. Vi är ledande på handgravering av mässingsskyltar av högsta kvalitet. Vi erbjuder även lasergravyr som betyder att vi bränner texten på skylten med en fiberlaser. Lasergravyr ger en exakt återgivning av motivet på ytan där tunna linjer och detaljer syns bra mot materialet.

Välja bland 100-tals skyltar och designa själv

Välj typ av skylt, storlek, material och utforma skylten själv med olika fonter och textstorlekar. Du kan välja om du vill ha med eller utan skruvhål eller med självhäftande fästkuddar så skylten kan monteras på valfri yta. Valfriheten är stor.

Vi finns här om du har frågor

Offert-förfrågan

Låt oss räkna på en offert till ditt behov. Vi har lång erfarenhet av de flesta typer av skyltar och behov. Inget uppdrag är för litet eller för komplicerat. Vi eftersträvar kvalitet och en god service. Första steget är oftast en offert.

Skapa konto hos oss

Har du upprepade beställningar och önskar samla dem under ett login och konto? Med ett konto får du enkelt och snabbt tillgång till dina tidigare beställningar och kan beställa nya skyltar i samma stil och design. Kontakta oss så hjälper vi dig sätta upp ett konto.

Kontakta oss

Vi har tid när du har tid. Därför försöker vi vara tillgängliga även på lite udda tider för att kunna svara på frågor.

Skicka e-post till oss på info@skyltdax.se. Vi hjälper dig med svar på frågor, funderingar, måttagning, ja allt som du behöver veta för att beställa skyltar.
Det går även bra att ringa oss på:
010-10 15 990

Vanliga frågor

Vi vill ha vår egen logga eller symbol på varningsskylten, hur gör vi då?

Vi kan trycka och gravera alla typer av loggor och symboler. Kontakta oss så hjälper vi till att lösa detta.

Vi vill ha ett annat typsnitt än vad ni har i ert designverktyg

Vi har gjort ett urval av typsnitt och lagt in i vår editor, i våra maskiner kan vi använda i princip vilka typsnitt som helst, men för att göra det enklare har vi valt att begränsa oss utifrån kategori och de typsnitt vi har valt ut är väl avvägda och passar våra skyltar perfekt.
Självklart kan ni även välja helt eget typsnitt som vi vid beställning lägger in i våra designprogram för nästa gång ni beställer en ny skylt.

Hur monterar jag varningsskylten?

För att montera en skylt kan du välja mellan självhäftande tejp för enkel fästning på vägg eller fasad, eller använda skruvar för att säkra den på en stolpe eller vägg för ett stadigare fäste.

Specialbeställningar och betala med faktura

För dig som vill betala mot faktura så har vi självklart den möjligheten. Vi skickar våra fakturor med Fortnox. För dig som beställer centralt så har du i vår kundzon möjlighet att skilja på leveransadress och fakturaadress.

Mängdrabatt och partneravtal

Vi erbjuder såklart rabatter, partneravtal vid beställning av många varningsskyltar. Tveka inta att kontakta oss så hjälper vi er.


INFORMATION OM VARNINGSSKYLTAR


Varningsskyltar: Viktigt att tänka på

Det finns en del saker som är extra viktiga att tänka på för att en varningsskylt ska få bästa möjliga effekt och för att önskat budskap ska framgå, bland annat form, färg och bild.

Form på varningsskyltar

Den form som främst förknippas med varning är en triangel, men det betyder inte att alla varningsskyltar behöver vara triangelformade. Däremot har de flesta med en triangel på skylten på något sätt just för att det signalerar fara. Det är exempelvis vanligt med en kvadratisk varningsskylt med en bild av en triangel. Inuti triangeln finns vanligtvis en illustrerande bild som visar vad faran är och ibland finns även text under som förklarar vad skylten varnar för.

Färg på varningsskyltar

När det kommer till varningsskyltar har de nästan uteslutande gul bakgrund samt svart bild och text. Detta förknippas med varningsskyltar och när denna färgkombination används blir vi extra uppmärksamma. I vissa fall kan en varningsskylt även ramas in av en röd kant, vilket är vanligt på bland annat trafikskyltar med varningsbudskap.

Bild på varningsskyltar

Det går aldrig att vara tillräckligt tydlig när det kommer till att varna för fara. Det är därför rekommenderat att komplettera texten på en varningsskylt med en talande bild. En bild kan tydliggöra vad varningen syftar på, samt göra det enklare för de som inte kan språket. Några exempel på vanliga symboler som används på varningsskyltar är elden som innebär brandfarligt, dödskallen som innebär giftigt samt en död fisk och ett dött träd som innebär miljöfarligt avfall.

Vanliga frågor om varningsskyltar

Varför är det så viktigt med varselmärkning och varningsskyltar på arbetsplatsen?

Varningsskyltar uppmärksammar personal på eventuella faror och uppmanar till försiktighet. På så sätt blir det möjligt att undvika olycksfall samt att minska risken för onödiga skador på arbetsutrustning och driftstörningar.

Varningsskyltar kan användas enskilt eller tillsammans med påbudsskyltar som anger vilka skyddsåtgärder som gäller, till exempel att det krävs skyddsutrustning på platsen. Varningsskyltar kan även kombineras med förbudsskyltar som bannlyser farliga beteenden, exempelvis att det är förbjudet att röka i området på grund av risk för brand och explosion.

Vad är viktigt att tänka på när det gäller varningsskyltar?

Några viktiga saker att tänka på när det kommer till varningsskyltar är antal, storlek och placering. Det är viktigt att varningsskyltar placeras på ett säkert avstånd från faran i fråga för att man ska hinna varseblivas om den eventuella risken i god tid. En effektiv varningsskylt behöver vara placerad på en plats där den syns ordentligt, samt behöver de färg- och ljudtekniska egenskaperna hos skylten bidra till att varningsskylten blir lätt att upptäcka och förstå. Varningsskyltar bör dessutom placeras i ett läge som passar siktlinjen, tar hänsyn till eventuella hinder, samt bör skyltarna placeras vid ingången till ett riskområde eller i omedelbar närhet av ett särskilt föremål eller en särskild fara. Skyltens läsbarhet beror på storleken, ju större skylten är desto bättre läsbarhet, och därför är det viktigt att ta hänsyn till detta när du utformar en varningsskylt.

Vad är skillnaden mellan varningsskyltar enligt ISO 7010 och AFS 2020:1?

ISO 7010 är en internationell standard som fastställer utformningen av grafiska symboler och varselfärger för säkerhetsskyltar och harmoniserar alla säkerhets- och varselsymboler på internationell nivå. Detta är till för att göra skyltens innebörd mer förståelig för människor runt om i världen. ISO 7010 gäller parallellt med de svenska föreskrifterna AFS 2020:1, vilket innebär att det går bra att använda skyltar av båda sorterna.

Har du någon annan fråga?