Förbudsskyltar

Förbudsskyltar

I vissa områden råder olika förbud, vilket tydligt kan visas med förbudsskyltar. Dessa skyltar kan enkelt monteras med hjälp av skruv, stolpfäste eller annan fästmetod beroende på användningsområde.

Förbudsskyltar är till för att förmedla att det råder förbud mot vissa beteenden eller ageranden på arbetsplatsen eller i samhället. Vi på Skyltdax har ett brett sortiment av förbudsskyltar, och du kan även designa din egna utefter dina behov.

Välkommen att kontakta oss för personlig service.

wc skylt

Beställ och skapa förbudsskyltar till arbetsplatsen, hemmet, företaget, skolan eller föreningen

När det kommer till förbudsskyltar är det inte bara budskapet som är viktigt, utan det handlar även om design, färg och form. Det viktiga med förbudsskyltar är att så många som möjligt ska kunna ta till sig informationen så snabbt som möjligt. Budskapet behöver vara enkelt och tydligt både när det kommer till betydelse och design, så att lagar och regler följs inom området som skylten avser.

Relaterade skyltar:

Skyltar i andra material och områden:

Vi skapar och erbjuder skyltar i olika material, färger, motiv och storlekar till företag, föreningar och privatpersoner

Designa din egen förbudsskylt

Du kan enkelt utforma din önskade förbudsskylt på vår hemsida, där du väljer storlek, form, material, färg, budskap och fästanordning. Du kan även kontakta oss för att beställa så hjälper vi dig genom hela processen.

Vi tillverkar skyltar av hög kvalitet för alla miljöer

Kvalitet är ett av våra ledord. Vi är ledande på handgravering av mässingsskyltar av högsta kvalitet. Vi erbjuder även lasergravyr som betyder att vi bränner texten på skylten med en fiberlaser. Lasergravyr ger en exakt återgivning av motivet på ytan där tunna linjer och detaljer syns bra mot materialet.

Skylt hund får inte rasta

Välja bland 100-tals skyltar och designa själv

Välj typ av skylt, storlek, material och utforma skylten själv med olika fonter och textstorlekar. Du kan välja om du vill ha med eller utan skruvhål eller med självhäftande fästkuddar så skylten kan monteras på valfri yta. Valfriheten är stor.

Vi finns här om du har frågor

Offert-förfrågan

Låt oss räkna på en offert till ditt behov. Vi har lång erfarenhet av de flesta typer av skyltar och behov. Inget uppdrag är för litet eller för komplicerat. Vi eftersträvar kvalitet och en god service. Första steget är oftast en offert.

Skapa konto hos oss

Har du upprepade beställningar och önskar samla dem under ett login och konto? Med ett konto får du enkelt och snabbt tillgång till dina tidigare beställningar och kan beställa nya skyltar i samma stil och design. Kontakta oss så hjälper vi dig sätta upp ett konto.

Kontakta oss

Vi har tid när du har tid. Därför försöker vi vara tillgängliga även på lite udda tider för att kunna svara på frågor.

Skicka e-post till oss på info@skyltdax.se. Vi hjälper dig med svar på frågor, funderingar, måttagning, ja allt som du behöver veta för att beställa skyltar.
Det går även bra att ringa oss på:
010-10 15 990

Vanliga frågor

Vi vill ha vår egen logga eller symbol på förbudsskyltar, hur gör vi då?

Vi kan trycka och gravera alla typer av loggor och symboler. Kontakta oss så hjälper vi till att lösa detta.

Vi vill ha ett annat typsnitt än vad ni har i ert designverktyg

Vi har gjort ett urval av typsnitt och lagt in i vår editor, i våra maskiner kan vi använda i princip vilka typsnitt som helst, men för att göra det enklare har vi valt att begränsa oss utifrån kategori och de typsnitt vi har valt ut är väl avvägda och passar våra skyltar perfekt.
Självklart kan ni även välja helt eget typsnitt som vi vid beställning lägger in i våra designprogram för nästa gång ni beställer en ny skylt.

Hur monterar jag förbudsskyltar?

För att montera en skylt kan du välja mellan självhäftande tejp för enkel fästning på vägg eller fasad, eller använda skruvar för att säkra den på en stolpe eller vägg för ett stadigare fäste.

Specialbeställningar och betala med faktura

För dig som vill betala mot faktura så har vi självklart den möjligheten. Vi skickar våra fakturor med Fortnox. För dig som beställer centralt så har du i vår kundzon möjlighet att skilja på leveransadress och fakturaadress.

Mängdrabatt och partneravtal

Vi erbjuder såklart rabatter, partneravtal vid beställning av många varningsskyltar. Tveka inta att kontakta oss så hjälper vi er.


INFORMATION OM FÖRBUDSSKYLTAR


Olika typer av förbudsskyltar

Det finns förbudsskyltar för många olika ändamål, här nedan har vi listat några exempel för när förbudsskyltar kan användas:

● För att visa att personer eller djur inte får tillträda ett visst område.
● För att visa att filmning och fotografering är förbjudet på ett visst område.
● För att informera om att vatten på ett specifikt ställe inte bör drickas.
● För att informera om att det råder rökningsförbud eller eldningsförbud.

Det kan även handla om förbud som råder på en parkeringsplats eller olika typer av vägskyltar som Trafikverket sätter upp i trafiksituationer.

Designa egna förbudsskyltar

Det finns flera olika faktorer som påverkar hur tydligt budskapet på en förbudsskylt uppfattas. Det spelar självklart en stor roll vad som skrivs på skylten, men utöver texten är det även viktigt att tänka på form, färg och design när du ska skapa en tydlig och informativ förbudsskylt.
Tydlig text
Ett kort budskap är ofta även ett tydligt budskap. Det beror på att ett fåtal ord är enklare för mottagaren att snabbt läsa och ta till sig. Försök därför att hålla ner antalet ord på skylten så gott det går, men självklart inte på bekostnad av tydligheten i budskapet.

Färg

De vanligaste kombinationer av färger på förbudsskyltar är röd och svart design mot en vit bakgrund, eller röd och svart design mot en gul bakgrund. Du kan även skapa personliga förbudsskyltar i valfria färger och former hos oss på Skyltdax!

Form

De flesta förknippar förbudsskyltar med en röd cirkel med ett diagonalt streck igenom, och inuti cirkeln visas en bild på det som är förbjudet att göra. Det kan därför vara en god idé att utnyttja denna form eftersom den är så starkt förknippad med förbud. När man ser en sådan skylt vet de flesta direkt att det är något som är förbjudet.

Bild

En bild som illustrerar vad det är som är förbjudet gör att skylten blir tydlig och lätt för alla att förstå. Genom att kombinera både text och bild blir förbudsskylten mer informativ och lättolkad.

Olika sorters förbudsskyltar

Det finns flera olika faktorer som påverkar hur tydligt budskapet på en förbudsskylt uppfattas. Det spelar självklart en stor roll vad som skrivs på skylten, men utöver texten är det även viktigt att tänka på form, färg och design när du ska skapa en tydlig och informativ förbudsskylt.
Tydlig text
Ett kort budskap är ofta även ett tydligt budskap. Det beror på att ett fåtal ord är enklare för mottagaren att snabbt läsa och ta till sig. Försök därför att hålla ner antalet ord på skylten så gott det går, men självklart inte på bekostnad av tydligheten i budskapet.

Förbudsskyltar har som främsta uppgift att uppmärksamma förbud som råder på olika platser. I vissa fall kan ett visst beteende riskera att det uppstår en fara och då är det viktigt med förbudsskyltar för att faran ska kunna undvikas. Det ska tydligt framgå vad en förbudsskylt syftar på att förbjuda, gärna med både en tydlig symbol och eventuell text. Förbudsskylten bör även vara anpassad efter det område den verkar i för att den tydligt ska synas och förmedla det tänkta budskapet. En förbudsskylt behöver vara strategiskt placerad för att öka synligheten. Här nedan har vi listat några exempel på olika slags förbudsskyltar.

Förbudsskyltar i arbetsmiljö

Förbudsskyltar i arbetsmiljö är framtagna av Arbetsmiljöverket och ska användas på arbetsplatser vid behov. Den klassiska skylten med röd och svart design mot den vita bakgrunden förbjuder exempelvis obehöriga att äga tillträde till vissa områden eller visar att nödutgången inte får blockeras. Det finns en mängd olika förbudsskyltar för arbetsmiljöer som kan beställas i olika storlekar och material.

Förbudsskyltar för djur

I vissa områden och platser råder det förbud mot att ta med sig djur. Ibland råder det exempelvis hundförbud men det är okej att ta med sig en ledarhund, detta bör framgå med en förbudsskylt för djur.

Parkering förbjuden

På vissa parkeringsplatser är det inte tillåtet för utomstående att parkera och då är det bra att sätta upp en förbudsskylt för att det tydligt ska framgå att det råder parkeringsförbud. Det kan exempelvis handla om privata parkeringar, lastplatser eller att platsen är framför ett garage eller utfart. Hitta en förbudsskylt för parkering eller skapa din egen förbudsskylt hos oss på Skyltdax!

Rökning förbjuden

Det är förbjudet att röka på uteserveringar sedan 1 juli 2019, och det är ägarens ansvar att se till att lagen följs. Hos oss hittar du förbudsskyltar för rökning som är enkla och tydliga med både symboler och text. För att alla ska förstå skylten är det bra att även använda sig av symboler som tydligt visar budskapet. Finns det en plats i närheten där det är tillåtet att röka, exempelvis i en rökruta, kan det vara bra att även har en skylt som visar var det är tillåtet.

Har du någon annan fråga?