Parkeringsskylt

Parkeringsskyltar

Där det finns bilar finns det parkeringar, och där det finns parkeringar behövs parkeringsskyltar. Denna typ av skyltar är till för att tydligt märka upp vad som gäller för olika parkeringsplatser i olika områden.

Hos oss på Skyltdax finns parkeringsskyltar för alla ändamål, allt från vanlig P-skylt till parkeringsskyltar för laddplatser och många fler. Välkommen att kontakta oss för personlig service.

Parkering besökare vit Skyltdax

Skapa en parkeringsskylt med din egen design till företaget, kommunen, skolan, klubben eller föreningen

I vårt sortiment hittar du vanliga parkeringsskyltar som täcker de flesta behoven. Det finns även möjlighet att designa egna parkeringsskyltar för dig som saknar något i vårt sortiment eller bara vill göra en parkeringsskylt med en personlig prägel.

En parkeringsskylt ska självklart vara informativ och tydlig, men den kan även vara snygg och unik. Hos oss på Skyltdax kan du välja vanliga parkeringsskyltar ur vårt sortiment och du kan även skapa egna parkeringsskyltar.

Tveka inte att kontakt oss om du har några frågor.

Relaterade skyltar:

Skyltar i andra material och områden:

Vi skapar och erbjuder skyltar i olika material, färger, motiv och storlekar till företag, föreningar och privatpersoner

Designa din egen parkeringsskylt

Du kan enkelt utforma din önskade parkeringsskylt på vår hemsida, där du väljer storlek, form, material, färg, budskap och fästanordning. Du kan även kontakta oss för att beställa så hjälper vi dig genom hela processen.

Vi tillverkar skyltar av hög kvalitet för alla miljöer

Kvalitet är ett av våra ledord. Vi är ledande på handgravering av mässingsskyltar av högsta kvalitet. Vi erbjuder även lasergravyr som betyder att vi bränner texten på skylten med en fiberlaser. Lasergravyr ger en exakt återgivning av motivet på ytan där tunna linjer och detaljer syns bra mot materialet.

Välja bland 100-tals skyltar och designa själv

Välj typ av skylt, storlek, material och utforma skylten själv med olika fonter och textstorlekar. Du kan välja om du vill ha med eller utan skruvhål eller med självhäftande fästkuddar så skylten kan monteras på valfri yta. Valfriheten är stor.

Vi finns här om du har frågor

Offert-förfrågan

Låt oss räkna på en offert till ditt behov. Vi har lång erfarenhet av de flesta typer av skyltar och behov. Inget uppdrag är för litet eller för komplicerat. Vi eftersträvar kvalitet och en god service. Första steget är oftast en offert.

Skapa konto hos oss

Har du upprepade beställningar och önskar samla dem under ett login och konto? Med ett konto får du enkelt och snabbt tillgång till dina tidigare beställningar och kan beställa nya skyltar i samma stil och design. Kontakta oss så hjälper vi dig sätta upp ett konto.

Kontakta oss

Vi har tid när du har tid. Därför försöker vi vara tillgängliga även på lite udda tider för att kunna svara på frågor.

Skicka e-post till oss på info@skyltdax.se. Vi hjälper dig med svar på frågor, funderingar, måttagning, ja allt som du behöver veta för att beställa skyltar.
Det går även bra att ringa oss på:
010-10 15 990

Vanliga frågor

Vi vill ha vår egen logga eller symbol på skylten, hur gör vi då?

Vi kan trycka och gravera alla typer av loggor och symboler. Kontakta oss så hjälper vi till att lösa detta.

Vi vill ha ett annat typsnitt än vad ni har i ert designverktyg

Vi har gjort ett urval av typsnitt och lagt in i vår editor, i våra maskiner kan vi använda i princip vilka typsnitt som helst, men för att göra det enklare har vi valt att begränsa oss utifrån kategori och de typsnitt vi har valt ut är väl avvägda och passar våra skyltar perfekt.
Självklart kan ni även välja helt eget typsnitt som vi vid beställning lägger in i våra designprogram för nästa gång ni beställer en ny skylt.

Hur fäster jag skylten utan hål?

Skyltar som saknar hål fästs enkelt med en stark dubbelhäftande tejp som alltid medföljer.

Specialbeställningar och betala med faktura

För dig som vill betala mot faktura så har vi självklart den möjligheten. Vi skickar våra fakturor med Fortnox. För dig som beställer centralt så har du i vår kundzon möjlighet att skilja på leveransadress och fakturaadress.

Mängdrabatt och partneravtal

Vi erbjuder såklart rabatter, partneravtal vid beställning av många skyltar. Tveka inta att kontakta oss så hjälper vi er.


INFORMATION OM PARKERINGSSKYLTAR


Information om parkeringsskyltar

Företag och föreningar såväl som privatpersoner kan alla vara i behov av att använda parkeringsskyltar för att märka upp parkeringsplatser. Med parkeringsskyltar kan du exempelvis visa var personal respektive kunder får parkera, om parkering är förbjuden, vilka parkeringsplatser som är förhyrda och vilka parkeringar som är till för privat bruk. Det kan också vara viktigt att märka upp de platser som är avsedda för rörelseförhindrade, samt hur länge parkering är tillåtet, vilka tider på dygnet man får parkera och vilka dagar parkering är tillåtet. Genom att använda rätt parkeringsskyltar på rätt plats kan du skapa ordning och reda på din parkering.

Det är viktigt med parkeringsskyltar som klart och tydligt visar var man får parkera och vilka regler som gäller. Brist på parkeringsskyltar vid parkeringsplatser skapar förvirring och då är det lätt att det blir fel. Med parkeringsskyltar kan du skapa ordning och underlätta för bilisterna.

Hur beställer jag parkeringsskyltar?

Du kan enkelt utforma din önskade parkeringsskylt på vår hemsida, där du väljer storlek, form, material, färg, budskap och fästanordning. Du kan även kontakta oss för att beställa så hjälper vi dig genom hela processen.

Parkeringsskyltar för laddplats

Det finns vissa parkeringsplatser som är avsedda specifikt för elbilar och laddhybrider. Dessa parkeringar kallas för laddplatser och är endast till för de typer av bilar som behöver ladda. Finns en parkeringsskylt för laddplats innebär det att du har möjlighet att ladda din elbil eller laddhybrid på denna parkering.

Olika typer av parkeringsskyltar

Syftet med parkeringsskyltar är att förmedla vilka regler som finns gällande parkering i olika områden. Det finns en mängd olika parkeringsskyltar som används för att reglera parkeringar på olika platser. Nedan nämner vi några exempel på olika slags parkeringsskyltar.

P-skylt

Den vanligaste typen av parkeringsskylt är den så kallade P-skylten, som markerar var bilister får parkera sitt fordon. Denna skylt visar alltså var det finns en eller flera parkeringsplatser.

Parkering förbjuden

I vissa områden råder parkeringsförbud och för att hålla oönskade fordon borta kan det vara en bra idé att markera detta med en skylt som tydligt visar att det är förbjudet att parkera. En sådan skylt kan till exempel vara en skylt som visar att det råder parkeringsförbud mellan vissa tider på dygnet, eller en skylt som visar ett allmänt förbud som råder dygnet runt.

Parkeringsskylt för besökande- och kundparkering

Parkeringsskyltar för kunder och besökare är ett trevligt sätt att välkomna kunder på. Parkeringsskyltar som markerar besökande- och kundparkering skapar en tydlighet kring var man får och inte får parkera som besökare.

Privat parkering

Parkeringsskyltar som markerar privat parkering är till för att visa att en specifik parkeringsplats inte är tillgänglig för alla. Denna typ av skylt markerar vilka som får stå på parkeringen och kan exempelvis vara “Privat parkering”, “Personalparkering” och “Parkering avsedd för rörelseförhindrade”. Parkeringsskyltar för privat parkering är till för att indikera att en parkeringsplats är avsedd för personer som har tillstånd att använda platsen.

Reflekterande P-skyltar

Under de mörkare månaderna i Sverige behövs skyltar som lyser upp och reflekterar i mörkret för att trafikanter tydligt ska kunna läsa skyltarna. Reflekterande parkeringsskyltar syns på långt avstånd och synliggör var trafikanter får parkera och inte. Parkeringsskyltar med reflekterande egenskaper är det perfekta alternativet under de mörkare månaderna.

Montering av parkeringsskyltar

Parkeringsskyltar kan monteras på olika sätt beroende på var de ska placeras. Det är vanligt att placera parkeringsskyltar på exempelvis en fasad, vägg eller stolpe. Ska du montera parkeringsskylten på en fasad eller en vägg räcker det oftast med skruv eller någon slags dubbelhäftande tejp. Ska du däremot fästa parkeringsskylten på en stolpe krävs ett specifikt stolpfäste.

Viktigt att tänka på innan uppsättning av parkeringsskyltar

Innan du sätter upp parkeringsskyltar är det viktigt att kolla upp de lokala föreskrifter och regler som gäller i området. De parkeringsskyltar som säljs av oss på Skyltdax är till för privat bruk och bör inte användas på allmän plats.

Parkeringsskyltar hos Skyltdax

Vi på Skyltdax tillverkar högkvalitativa parkeringsskyltar med lång hållbarhet och stilfull design. Vi är originalet inom skyltar på nätet och har lång erfarenhet av att göra våra kunder nöjda. Vi erbjuder ett enkelt sätt för våra kunder att köpa graverade skyltar till sitt hem eller företag till förmånliga priser.

På Skyltdax samarbetar vi enbart med leverantörer som garanterar högsta möjliga kvalitet av mässing och andra material. Alla våra mässingsskyltar kommer från beprövade mässingtillverkare i Italien som är kända för att leverera det bästa inom mässing i Europa. Hos oss kan du enkelt utforma din egen parkeringsskylt och få den hemskickad till din dörr inom en vecka. Som kund hos oss på Skyltdax kan du alltid känna dig trygg och säker på att både skylt och gravyr håller den högsta klass som går att få på marknaden. Vi är Sveriges bästa webbtjänst för utformning och beställning av exklusiva graverade skyltar online. Våra duktiga gravörer har över 30 års erfarenhet av gravyr och skylttillverkning.

Vilka fästen finns för parkeringsskyltar?

Våra parkeringsskyltar kan beställas både med stolpmontage samt skruvar eller självhäftande för uppsättning på vägg eller byggnad.

Vilka material finns det på parkeringsskyltar?

När det gäller parkeringsskyltar rekommenderar vi aluminium som är ett hållbart, stabilt och UV-skyddat material och anpassat för utomhusanvändning. När du beställer parkeringsskyltar kan du även välja att beställa med reflexlaminat som gör att parkeringsskyltar syns väl även i mörker.

Har du någon annan fråga?