Namnskylt

Namnskyltar

Namnskyltar gör möten med människor lite mer personliga. På Skyltdax skapar vi namnskyltar för dig som bland annat jobbar inom sjukvården, skolan, äldreomsorgen, försvaret eller offentlig förvaltning.

Namnskylten fästs på arbetsplagget med en smidig klämma av rostfritt stål. Våra namnbrickor finns i en uppsjö av färger, material och former, samt kan du sätta din egen prägel på typsnittet. Skapa en personlig design av namnet och få en professionell uppsyn på arbetsplatsen.

Läkare väljer namnskylt

Skapa en namnskylt med din egen text och design till jobbet, mässan eller företaget

Vi på Skyltdax erbjuder namnskyltar i olika material, både med färgtryck och gravyr. Alla våra namnskyltar håller högsta kvalitet och kan utformas utifrån dina önskningar och behov. Namnskyltar kan utformas på många olika sätt, beroende på vad som passar bäst för er. Med vår smidiga klämma av rostfritt stål kan namnskylten enkelt fästas på arbetsplaggen.

Du kan enkelt beställa större mängder namnskyltar med olika namn och titlar med mera. Behöver du hjälp med att lägga en större order av namnskyltar? Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig!

Relaterade skyltar:

Skyltar i andra material och områden:

Vi skapar och erbjuder skyltar i olika material, färger, motiv och storlekar till företag, föreningar och privatpersoner

Designa din egen namnskylt

Du kan enkelt utforma din önskade namnskylt på vår hemsida, där du väljer storlek, form, material, färg, budskap och fästanordning. Du kan även kontakta oss för att beställa så hjälper vi dig genom hela processen.

Vi tillverkar skyltar av hög kvalitet för alla miljöer

Kvalitet är ett av våra ledord. Vi är ledande på handgravering av mässingsskyltar av högsta kvalitet. Vi erbjuder även lasergravyr som betyder att vi bränner texten på skylten med en fiberlaser. Lasergravyr ger en exakt återgivning av motivet på ytan där tunna linjer och detaljer syns bra mot materialet.

Välja bland 100-tals skyltar och designa själv

Välj typ av skylt, storlek, material och utforma skylten själv med olika fonter och textstorlekar. Du kan välja om du vill ha med eller utan skruvhål eller med självhäftande fästkuddar så skylten kan monteras på valfri yta. Valfriheten är stor.

Vi finns här om du har frågor

Offert-förfrågan

Låt oss räkna på en offert till ditt behov. Vi har lång erfarenhet av de flesta typer av skyltar och behov. Inget uppdrag är för litet eller för komplicerat. Vi eftersträvar kvalitet och en god service. Första steget är oftast en offert.

Skapa konto hos oss

Har du upprepade beställningar och önskar samla dem under ett login och konto? Med ett konto får du enkelt och snabbt tillgång till dina tidigare beställningar och kan beställa nya skyltar i samma stil och design. Kontakta oss så hjälper vi dig sätta upp ett konto.

Kontakta oss

Vi har tid när du har tid. Därför försöker vi vara tillgängliga även på lite udda tider för att kunna svara på frågor.

Skicka e-post till oss på info@skyltdax.se. Vi hjälper dig med svar på frågor, funderingar, måttagning, ja allt som du behöver veta för att beställa skyltar.
Det går även bra att ringa oss på:
010-10 15 990

Vanliga frågor

Vi vill ha vår egen logga eller symbol på namnskylten, hur gör vi då?

Vi kan trycka och gravera alla typer av loggor och symboler. Kontakta oss så hjälper vi till att lösa detta.

Vi vill ha ett annat typsnitt än vad ni har i ert designverktyg

Vi har gjort ett urval av typsnitt och lagt in i vår editor, i våra maskiner kan vi använda i princip vilka typsnitt som helst, men för att göra det enklare har vi valt att begränsa oss utifrån kategori och de typsnitt vi har valt ut är väl avvägda och passar våra skyltar perfekt.
Självklart kan ni även välja helt eget typsnitt som vi vid beställning lägger in i våra designprogram för nästa gång ni beställer en ny skylt.

Hur fäster jag skylten?

Namnskylten fästs på arbetsplagget med en smidig klämma av rostfritt stål.

Specialbeställningar och betala med faktura

För dig som vill betala mot faktura så har vi självklart den möjligheten. Vi skickar våra fakturor med Fortnox. För dig som beställer centralt så har du i vår kundzon möjlighet att skilja på leveransadress och fakturaadress.

Mängdrabatt och partneravtal

Vi erbjuder såklart rabatter, partneravtal vid beställning av många namnskyltar. Tveka inta att kontakta oss så hjälper vi er.


INFORMATION OM NAMNSKYLTAR


Namnskyltar med gravyr

Graverade namnskyltar används ofta inom bland annat vården och servicebranschen. Våra graverade namnskyltar tillverkas av ett plastlaminat i två skikt, där det undre lagret utgör textfärgen och det övre lagret utgör skyltfärgen. Du kan välja olika färgkombinationer och form på namnskyltarna, och det finns även möjlighet att lägga till eventuella logotyper eller bilder på namnskylten.

Namnskyltar med färgtryck

Namnskyltar med färgtryck används ofta inom exempelvis bank, skola, kommun, mäklarbranschen och på mässor. Vi erbjuder förutom graverade namnskyltar även färgtryck i olika utseenden såsom mässing, förnicklad mässing (silver), plast, aluminium, stabil papp/kartong och trä. Även på namnskyltar med färgtryck finns möjlighet att lägga till eventuella logotyper och bilder. Vi på Skyltdax levererar alltid namnbrickor i högsta möjliga kvalitet med lång hållbarhet.

Designa egen namnskylt

På Skyltdax har vi Sveriges främsta webbtjänst för exklusiva, graverade och färgtryckta namnskyltar. Våra erfarna gravörer, med över 30 års branscherfarenhet, skapar alltid skyltar med yttersta precision. Hos oss kan du designa dina egna namnskyltar för en mer personlig känsla. Vi strävar alltid efter att erbjuda enkla prisvärda lösningar för namnskyltar till företag som snabbt och smidigt levereras inom avtalad tid.

Text

Inom de flesta yrken och branscher vill man ofta, utöver namn, även ha med yrkestiteln på namnskylten. Namnet står ofta i centrum av namnskylten, men det är även viktigt att yrkestillhörigheten syns tydligt.

Typsnitt

Olika typsnitt kan kommunicera olika budskap. Välj typsnitt till din namnskylt beroende på vad du vill förmedla till dina kunder. En del företag har en grafisk profil att följa där ett visst typsnitt bör användas.

Symbol och logotyp

En symbol kan omvandla en formell och opersonlig namnskylt till att ge ett varmare intryck. Detta är vanligt inom vården hos sjuksköterskor och undersköterskor som arbetar med barn. Genom att ha en rolig symbol på namnskylten inger du ett varmare intryck och det kan vara ett bra sätt att skapa konversationer med barn. Det är även vanligt att använda logotyper på namnskyltar i olika sammanhang, exempelvis på mässor.

Färg

En del företag har en grafisk profil som dikterar hur en namnskylt ska vara utformad när det kommer till bland annat färg. Även inom sjukvården har det blivit vanligare att använda sig av färger på namnskyltarna för att visa vilken profession de tillhör. Exempelvis har läkare, sjuksköterskor och undersköterskor olika färger på sina namnskyltar.

Hur designar jag en namnskylt?

Att designa en egen namnskylt är enkelt och smidigt hos oss på Skyltdax. Du har alltid möjlighet att utforma en personlig och unik namnskylt helt efter önskan.

Vilka namnskyltar används inom olika yrken och branscher?

Inom vissa branscher och verksamheter bör man använda former och färger som går hand i hand med företagets grafiska profil, medan det inom andra yrken spelar mindre roll. Genom olika material, färger, former, motiv och typsnitt kan en enkel namnskylt kommunicera olika budskap kring ditt yrke. Vill du exempelvis att din namnskylt ska vara avskalad och enkel, förmedla seriositet och professionalitet eller lättsamhet och humor?

Inom vården i Sverige används namnskyltar i färg för att patienter och personal enkelt ska kunna veta vilken profession de tillhör. Med enhetliga färger för olika professioner kan man då enkelt skilja mellan läkare, sjuksköterskor och undersköterskor exempelvis.

Vilken form på namnskylt är populärast?

Det kanske inte känns helt lätt att välja mellan oval, rund eller rektangulär namnskylt, och det finns såklart inget rätt eller fel när det kommer till namnskyltar. Det handlar mer om behov, tycke och smak, samt var skylten ska användas och vad du vill förmedla. En rektangulär form kan ge ett hårdare intryck medan en rund eller oval skylt ger ett mjukare intryck.

Vad bör finnas med på en namnskylt?

En namnskylt kan se ut på många olika sätt beroende på yrke och behov. En del företag föredrar en enklare namnskylt med förnamn och titel, medan andra gärna har med logotypen på namnskylten. Hos oss kan du designa egna namnskyltar utefter dina önskningar och behov.

Har du någon annan fråga?