toalettskyltar collage

Toalettskyltar

Hos oss på Skyltdax kan du designa din egen toalettskylt eller välja bland våra mallar. Du kan skapa toalettskyltar för allmänna och privata toaletter samt taktila toalettskyltar.

Vi hjälper dig att skapa din egna skylt till toalettdörren, oavsett om du vill ha en informativ och tydlig toalettskylt eller en rolig och personlig toalettskylt. Möjligheterna är stora och du bestämmer helt själv!

Välkommen att kontakta oss för personlig service.

wc skylt

Beställ och skapa toalettskyltar till arbetsplatsen, hemmet, företaget, skolan eller föreningen

När det kommer till toalettskyltar finns det många olika utformningar och varianter, allt från de mer neutrala skyltarna i offentliga miljöer till de mer personliga och humoristiska tolettskyltarna som hittas i hemmen.

Det finns även toalettskyltar med enbart bokstäverna WC samt markeringar för herr- och damtoaletter. Hos oss på Skyltdax kan du utforma och beställa toalettskyltar i olika material och med din önskade design.

Relaterade skyltar:

Skyltar i andra material och områden:

Vi skapar och erbjuder skyltar i olika material, färger, motiv och storlekar till företag, föreningar och privatpersoner

Designa din egen toalettskylt

Du kan enkelt utforma din önskade toalettskylt på vår hemsida, där du väljer storlek, form, material, färg, budskap och fästanordning. Du kan även kontakta oss för att beställa så hjälper vi dig genom hela processen.

Vi tillverkar skyltar av hög kvalitet för alla miljöer

Kvalitet är ett av våra ledord. Vi är ledande på handgravering av mässingsskyltar av högsta kvalitet. Vi erbjuder även lasergravyr som betyder att vi bränner texten på skylten med en fiberlaser. Lasergravyr ger en exakt återgivning av motivet på ytan där tunna linjer och detaljer syns bra mot materialet.

Välja bland 100-tals skyltar och designa själv

Välj typ av skylt, storlek, material och utforma skylten själv med olika fonter och textstorlekar. Du kan välja om du vill ha med eller utan skruvhål eller med självhäftande fästkuddar så skylten kan monteras på valfri yta. Valfriheten är stor.

Vi finns här om du har frågor

Offert-förfrågan

Låt oss räkna på en offert till ditt behov. Vi har lång erfarenhet av de flesta typer av skyltar och behov. Inget uppdrag är för litet eller för komplicerat. Vi eftersträvar kvalitet och en god service. Första steget är oftast en offert.

Skapa konto hos oss

Har du upprepade beställningar och önskar samla dem under ett login och konto? Med ett konto får du enkelt och snabbt tillgång till dina tidigare beställningar och kan beställa nya skyltar i samma stil och design. Kontakta oss så hjälper vi dig sätta upp ett konto.

Kontakta oss

Vi har tid när du har tid. Därför försöker vi vara tillgängliga även på lite udda tider för att kunna svara på frågor.

Skicka e-post till oss på info@skyltdax.se. Vi hjälper dig med svar på frågor, funderingar, måttagning, ja allt som du behöver veta för att beställa skyltar.
Det går även bra att ringa oss på:
010-10 15 990

Vanliga frågor

Vi vill ha vår egen logga eller symbol på toalettskylten, hur gör vi då?

Vi kan trycka och gravera alla typer av loggor och symboler. Kontakta oss så hjälper vi till att lösa detta.

Vi vill ha ett annat typsnitt än vad ni har i ert designverktyg

Vi har gjort ett urval av typsnitt och lagt in i vår editor, i våra maskiner kan vi använda i princip vilka typsnitt som helst, men för att göra det enklare har vi valt att begränsa oss utifrån kategori och de typsnitt vi har valt ut är väl avvägda och passar våra skyltar perfekt.
Självklart kan ni även välja helt eget typsnitt som vi vid beställning lägger in i våra designprogram för nästa gång ni beställer en ny skylt.

Hur monterar jag toalettskylten?

För att montera en skylt kan du välja mellan självhäftande tejp för enkel fästning på vägg eller fasad, eller använda skruvar för att säkra den på en stolpe eller vägg för ett stadigare fäste.

Specialbeställningar och betala med faktura

För dig som vill betala mot faktura så har vi självklart den möjligheten. Vi skickar våra fakturor med Fortnox. För dig som beställer centralt så har du i vår kundzon möjlighet att skilja på leveransadress och fakturaadress.

Mängdrabatt och partneravtal

Vi erbjuder såklart rabatter, partneravtal vid beställning av många varningsskyltar. Tveka inta att kontakta oss så hjälper vi er.


INFORMATION OM TOALETTSKYLTAR


Designa egen toalettskylttar

Nöden har ingen lag som det heter och då är det extra uppskattat att det är enkelt att hitta till närmsta toalett, oavsett om det gäller en offentlig lokal eller hemma hos en privatperson. Med en tydligt markerad toalett kan gäster snabbt och smidigt hitta rätt. Just i publika lokaler är det extra viktigt att både personer med och utan nedsatt orienteringsförmåga enkelt ska kunna lokalisera toaletterna.

WC- och toalettskyltar kan utformas på många olika sätt och kan tillverkas i det material som kunden önskar. I offentliga lokaler är det viktigt med tillgänglighet och därför kan taktila skyltar samt skyltar med tydliga symboler vara bra alternativ. Det är även bra att vara tydlig med vad som finns inne på en allmän toalett, är det till exempel rullstolsanpassad bör detta märkas med symbolen av en rullstol samt bokstäverna HWC eller RWC. Finns det även skötbord på toaletten bör detta visas på toalettskylten. Några andra vanliga symboler är de som står för dam- och herrtoaletter, men det är även vanligt med könsneutrala symboler för de toaletter som är gemensamma.

En toalettskylt kan vara enkel och tydlig, elegant eller mer rolig och personlig. När det kommer till ditt hem är det du själv som väljer hur du vill utforma din egen toalettskylt. En annars tråkig toalettdörr kan livas upp med en toalettskylt, och det går även att lägga till en trevlig symbol om man så önskar. Inne i badrummet kan det vara praktiskt att hänga upp en skylt för gäster ovanför en handduk, eller kanske behöver utedasset i stugan en upptaget och ledigt skylt? Toalettskyltar kan behövas på mer än ett ställe!

Hos oss på Skyltdax hittar du många olika varianter på toalettskyltar, med både text och symboler och du kan även designa din egna toalettskylt precis så som du vill ha den.

Olika typer av toalettskyltar

Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på när du ska utforma din toalettskylt. Ska skylten användas i hemmet är estetiken viktig och även att skylten passar in i hemmets miljö och stil. Det är vanligt att använda sig av snirkliga bokstäver eller en mer humoristisk skylt som gör den mer personlig. I offentliga miljöer är det däremot viktigt att toalettskylten är tydlig och uppfyller sin funktion genom att på ett enkelt sätt ge information om var toaletten finns samt hur toaletten är utformad.

När det gäller offentliga miljöer kan det vara fördelaktigt att använda bilder samt texten WC, istället för att skriva toalett, för att både barn och de som inte kan språket ska förstå och enkelt hitta till toaletten.

Har du någon annan fråga?